VAG_6033-2

 


 

 

Το όνομα μου είναι Πολύβιος Γιαννακόπουλος του Ιωάννη και είμαι χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος παίδων και ενηλίκων.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Αποφοίτησα από το δημόσιο λύκειο της Δροσιάς. Σπούδασα στο αγγλόφωνο τμήμα του πανεπιστημίου του Pecs στην Ουγγαρία απ`όπου έλαβα το πτυχίο μου με "Λίαν Καλώς". Με το πέρας των πτυχιακών μου υποχρεώσεων έδωσα με επιτυχία και τις εξετάσεις του ΔΙΚΑΤΣΑ. Κατά το έκτο έτος των σπουδών μου παρακολούθησα κλινικές στην Ουγγαρία, την Ελλάδα και την Αγγλία. Η ΩΡΛ με κέρδισε καθώς ασχολείται με τόσο σημαντικές αισθήσεις όπως η ακοή και η όσφρηση καθώς και με την δυνατότητα της φώνησης, της κατάποσης και της αναπνοής.
Στα σχεδόν τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν (2004-2008) εργάστηκα ως αγροτικός ιατρός στα επείγοντα του ΚΥ-ΓΝ Κυπαρισσίας όπου υπήρξα ο γιατρός υποδοχής επειγόντων περιστατικών όλων των ειδικοτήτων. Κατόπιν εργάστηκα ως ειδικεύομενος γενικής χειρουργικής στο ίδιο νοσοκομείο ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα εκπαιδεύτηκα ως βοηθός στο ορθοπαιδικό τμήμα του ίδιου νοσοκομείου.
Το 2009 ολοκλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία ως δόκιμος έφεδρος υπαξιωματικός - ιατρός μονάδων 124ΠΒΕ, 130ΣΜ και 123ΠΤΕ στην πολεμική αεροπορία.
Στο ΓΝΑ Παίδων 'Π&Α. Κυριακού' όπου εργάστηκα για τους επόμενους 27 μήνες κατάλαβα ότι η παιδο-ΩΡΛ είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της ειδικότητας μου. Η επαφή με τους μικρούς ασθενείς είναι κάτι πολύ όμορφο που κάθε φορά με γεμίζει χαρά. Εκεί μου δόθηκε και η δυνατότητα να ξεκινήσω τη διδακτορική μου διατριβή με τη βοήθεια της καθηγήτριας της παιδιατρικής Τσολιά Μαρίζας, του διευθυντή του ΩΡΛ τμήματος Τσακανίκο Μιχάλη και του επιμελητή μου Ραδιώτη Αλέξανδρου πάνω στην εκκριτική ωτίτιδα, την πιο συχνή αιτία βαρηκοϊας στα παιδιά. Με τη συνδρομή των επιμελητών μου συμμετείχα σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια ενώ έχουν δημοσιευθεί και αρκετές εργασίες μου σε διεθνή ιατρικά περιοδικά. Το άρθρο με τίτλο "Algorithmic management of pediatric acute mastoiditis" πήρε το βραβείο ως "List of most downloaded articles, ranked 4th on the top 25 for International Journal of Pediatric Otothinolaryngology - year 2012.
Στην Πανεπιστημιακή κλινική του Ιπποκρατείου εργάστηκα από το 2011 έως το 2014 αποκτώντας σημαντική εμπειρία σε όλους τους τομείς της ωτορινολαρυγγολογίας έχοντας ως εκπαιδευτές και δασκάλους σημαντικούς Πανεπιστημιακούς καθώς και γιατρούς του ΕΣΥ ωτορινολαρυγγολόγους. Μέσω της κλινικής μπόρεσα να βοηθήσω Έλληνες και αλλοδαπούς συμμετέχοντας εθελοντικά στο ανοιχτό πολυϊατρείο των γιατρών του κόσμου.
Για την πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση μου ταξίδεψα πολλές φορές στο εξωτερικό είτε για συμμετοχή σε συνέδρια και παρουσίαση εργασιών είτε για συμμετοχή σε χειρουργικά σεμινάρια. Σημαντικότερα εξ`αυτών θεωρώ το Otology Update 2011, χειρουργικό σεμινάριο στην ωτοχειρουργική που έγινε στο Ανόβερο της Γερμανίας, το 12th International training course on Endoscopic and Microscopic Sinus Surgery, χειρουργικό σεμινάριο στην ενδοσκοπική χειρουργική της ρινός που έγινε στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας το 2012, και το Course on Surgery of the Laryngotracheal Junction in children and adults, χειρουργικό σεμινάριο στη χειρουργική του λάρυγγα που έγινε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας το 2014. Το ενδιαφέρον μου στην ωτοχειρουργική το Φθινόπωρο του 2013 με οδήγησε στην κορυφαία κλινική ωτοχειρουργικής του Λονδίνου στο Guy`s, St Thomas` για ενήλικες και στο Evelina`s children hospital για τα παιδιά.
Τον Απρίλιο του 2014 ολοκλήρωσα με επιτυχία τις εξετάσεις της ωτορινολαρυγγολογίας και από το Νοέμβρη του 2014 διατηρώ το ιατρείο μου στο Περιστέρι, κοντά στο μετρό του Αγ Αντωνίου.
Έκτοτε έχω σημαντικές συνεργασίες με πολλές ιδιωτικές κλινικές των Αθηνών (όμιλο ΙΑΣΩ, ΙΑΤΡΙΚΟ Περιστερίου, ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ, ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ, ΜΗΤΕΡΑ, ΩΡΛ Κλινική Αθηνών, Αθηναϊκή κλινική, Mediterraneo, Doctors` Hospital) ενώ εφημερεύω για λογαριασμό των ΙΑΣΩ παίδων και ΙΑΤΡΙΚΟ Αθηνών στο Περιστέρι. Ακόμη, είμαι υπεύθυνος για το ΩΡΛ ιατρείο του ΙΑΤΡΟΚΟΣΜΟΥ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.